Ik wens je frustratie en irritatie toe

Jij bent uniek. 

 

De kans dat jij dezelfde top 5 talenten hebt en ook nog eens in dezelfde volgorde is een kans van 1 op 33 miljoen, laat staan voor je top 12. Die kans kan ik niet eens uitrekenen, bij kansberekening op school zwommen bij mij alle eentjes in het water :-).

 

Jij bent uniek.

'one size fits one'.

 

Functieprofielen en vereiste competenties niet. Die gaan uit van 'one size fits many' en het liefst 'all'.

 

Hoe pas jij in het pulletje?

Gek hé, hoe we feilloos de uniekheid van de ander aanvoelen in ons privé leven - in het gezin, familie en vrienden - terwijl we het in het werk gewoon vinden om 'in het pulletje te passen'. 

 

Bij steeds meer mensen gaat dat 'pulletje' echter steeds meer knellen. Het voelt niet prettig om in een keurslijf gedwongen te worden. Het levert irritatie, frustratie, stress en onvrede op. En in het meest erge geval levert het gelatenheid op. 'U roept, wij draaien'. Het wordt vanzelf 5 uur. Bijna weekend. Nog even doorzetten. 

 

Gelatenheid is in mijn ogen nog veel erger dan die frustratie en stress. Weet je waarom?Gelatenheid: 

  • voelt bij mij als schoonmaken met de Franse slag. Het tapijt omhoog en al het vuil en stof eronder. Niemand die het ziet.
  • is het recept voor een hele lijst 'had ik maar's' als je met pensioen gaat. Dat is zo zonde voor jouw uniekheid, voor jouw toegevoegde waarde.
  • haalt je uit de actie. Je gaat op de automatische piloot en doet hetgeen jouw functieprofiel van je verwacht. Niets meer en niets minder. En zo wordt je onderdeel van een 6-jes cultuur en sukkel je in slaap.

Voor slimme ambitieuze mensen zoals jij is gelatenheid echt killing. En daarom wens ik je een gezonde dosis frustratie, irritatie en stress toe, zodat je inziet dat het te jammer is om jouw unieke kracht in een competentie doosje te stoppen en er niet uit te laten. 

 

Live it well!

Zie die frustratie vervolgens als een signaal. Een teken dat je niet op de juiste weg zit en dat je wat te leren en te ontwikkelen hebt. Ga aan de slag om jouw ambities waar te gaan maken en zorg ervoor dat je zelf aan het roer staat van jouw werkgeluk. Je hebt één leven hier op aarde, live it well! 

 

Vooropgesteld dat jij een hypotheek te betalen hebt en geen rijke suikeroom tot je beschikking hebt, ga ik ervan uit dat je een inkomen nodig hebt. Zorg er dan voor dat die baan een toffe baan is, die jou uitdaagt, scherp houdt en jouw persoonlijke groei support. De beste manier om dat te doen is vanuit jouw natuurlijke talent, jouw unieke patroon van denken, doen en voelen. 

 

Mijn vraag aan jou is:

Welke kleine mini-actie kun jij nu doen, nu vandaag, om ervoor te zorgen dat jij aan de slag gaat met de oplossing voor jouw frustratie?

En doe dat dan ook!

Veel succes. 

 

 

Heb ik je aan het denken gezet en wil je met jouw frustratie en irritatie aan de slag?

Top. Begin dan eerst met het ontdekken waar jouw talenten liggen door mijn e-book te ontvangen 'Ontdek jouw unieke kracht' en zet hiermee de stap naar een gelukkig werkleven.